Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

12 Ağustos 2022 Cuma

SALAVÂT-I ŞERÎFLER - 1

 Allah'ım! Vücub-u vücuduna ve vahdâniyetine delâlet ve celâline ve cemâline ve kemâline şehadet eden o Zat’a rahmet eyle, sonsuz salât ve selam eyle.

Allah'ım! Furkan-ı Hakimin kendisine indirildiği Zat'a ve bütün âl ve ashabına milyonlar salât ve milyonlar selam eyle.

Allah'ım! Denizlerin dalgalan, ağaçlann meyveleri kadar sonsuz selamlar ve salâtlar Âlemlerin Rahmeti Muhammed’e olsun.

Ey kerem sahiplerinin en kerimi ve merhametlilerin en merhametlisi olan Allah'ım! Seyyidimız Muhammed’e en güzel şekilde salât ve selam eyle!

Allah’ım! Ümmî Peygamberin Muhammed’e salâvatının en faziletlisiyle ve en aziziyle, selamının en yüksek ve en daimisiyle salât ve selam eyle.

Allah’ım! Yaratılmışların en şereflisi olan Resulün Muhammed’e salâvatının en yüce, en mübarekiyle, selamının en yücesiyle salât ve selam eyle.

Allah'ım! Habibin ve Resulün Muhammed'e Senin cûd ve ihsânâtının lâtifelerinin mergubiyetince bol ve bereketli şekilde salât ve selam eyle.

Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e salâvatının en ecmeli, en zahirî, en tahiri ve en ahseniyle, selamının en ziyadesiyle ve en yücesiyle salât ve selam eyle.

Allah'ım! Rahmanü’r-Rahim'den, Arş-ı Âzam'dan gelen Furkan-ı Hakim'in kendisine indiği Efendimiz Muhammed'e, ümmetinin hasenatı adedince salât ve selam eyle.

Allah’ım! Efendimiz Mühammed Mustafa’ya, Senin cûd ve kereminin mevhibelerinin bulutlarının yağmurlarınca bol ve geniş şekilde salât ve selam eyle.

Allah'ım! Miracın sahibi ve gözünün asla şaşmadığı o mucize-i kübrâda ru'yetullaha mazhar olan Efendimiz ve Şefîimiz Muhammed’e salât ve selam eyle.

Allah'ım! Beşerin kâhinleriyle müjdelenen; bir işaretiyle ay parçalanan Efendimiz Muhammed'e, ümmetinin hasenatı adedince salât ve selam eyle.

Allah’ım! Peygamberlerin en meşhuru ve övülmeye en layık olanı Efendimize salât ve bereket ihsan eyle.

Allah’ım! O’nun vesilesiyle bizlere bahşettiğin iman ve İslâm nimeti için yağmurun katreleri sayısınca Efendimiz Muhammed’e salât ve selam eyle!

Allah’ım! Salavâtların en efdali biz Âdemoğulları topluluğunun efendisi Abdullah bin Abdulmuttalib oğlu Muhammed’in üzerine olsun.

Allah’ım! Hidayet güneşlerinin en güzeli ve nur bakımından en şereflisi olan ümmi nebi Efendimiz Muhammed’e ve O’nun âline salât ve selam eyle.

Allahim! Davetine ağaçların koşup geldiği, duasıyla yağmurur hemen iniverdiği, Efendimiz ve Şefiimiz Muhammed’e milyonlar salât ve selam eyle.

Allah'ım! Rahmanü'r-Rahim’den, Arş-ı ı Âzam ’dan gelen Furkan-ı Hakim ’in kendisine indiği Efendimiz Muhammed’e,  ümmetinin hasenatı adedince salât ve selam eyle.

Allah’ım! Risalet semasının güneşi  ve nübüvvet burcunun ay’ı olan Efendimiz Muhammed’e  ve O’nun hidayet yıldızları olan âl ve ashabına  salât ve selam eyle.

Allah’ım! Beşerin kâhinleriyle müjdelenen; bir işaretiyle ay parçalanan Efendimiz Muhammed’e, ümmetinin. hasenatı adedince salât ve selam, eyle. .

Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e bereket ihsan ettiğin gibi  Efendimiz Muhammed’e ve O’nun zevcelerine ve zürriyetine de bereket ihsan eyle.

Allah’ım! Bizleri putlara tapmaktan O’nun aracılığıyla kurtardığın nebin, Efendimiz Muhammed’e ve  O’nun seçkin âl ve ashabına  salât ve selam eyle.

Allah’ım! Ümmi, çok yüce ve şerefi çök üstün olan nebiye, Seyyidimiz Muhammet’e, O’nun âline ve ashabına salât ve selam eyle.

Allah’ım! Risaleti Tevrat, İncil ve Zebur’da müjdelenen;
nübüvveti irhâsâtla, cinlerin hatifleriyle müjdelenen Efendimiz Muhammed’e salât ve selam eyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder